9-11 iulie 2021

STADIONUL MOLDOVA ROMAN

parc

Veșnicia s-a născut la sat, iar KULT Fest s-a născut la ROMAN. 😊

Nu știi prea multe despre orașul nostru? Super! Înseamnă că vei citi acest articol, pentru că el te va inspira suficient cât să îți faci un super week-end la ROMAN, în perioada 9-11 august (adică fix în perioada Kult Fest 4 😉).

Orașul e așezat strategic, în inima Moldovei, la confluența râurilor Siret și Moldova, într-o zonă unde converg mai multe căi de comunicație, feroviară și rutieră. ROMAN se află pe E85, la 44 de km de Bacău, 105 km, de Suceava, 90 de km, de Iași, 45 de km, de Piatra Neamț și 83 de km față de Vaslui. Mai multe detalii despre cum ajungi la noi, aici.

Romanul e mic, cochet și curat. Și are prețuri mici, mai ales la distracție. Apropo, ai văzut ce deal bun avem până pe 1 august la biletele KULT FEST 4?

Orașul e fain de descoperit la pas. Pornești pe zen, din centru și în câteva ore deja te-ai familiarizat cu el.

Vom avea și noi, în cadrul festivalului, un tur ghidat la principalele obiective din Roman, așa că rămâi aproape să afli mai multe detalii.

Iar ca să îți faci o idee, iată pe unde te-ar putea purta pașii cât ești în Roman:

  • Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”, adică CEA MAI FRUMOASĂ CLĂDIRE DIN ORAȘ.

Se află în centrul orașului, peste drum de Hotel Plaza Roman și e spectaculoasă de văzut, atât ziua, cât și noaptea, când, scăldată în luminile proiectate pe ea, pare un mic castel. Garantat, e un obiectiv perfect pentru selfie-uri care vor primi multe like-uri.

  • Arhiepiscopia Romanului și Bacăului – e tot în centru, la 3 minute de Biblioteca Municipală. E cea mai veche eparhie ortodoxă din țară, datând din secolul al XIV-lea. Adică demult taaaare! 😊

Aici vei găsi un complex cu multă verdeață, flori, construcții frumoase și o ordine desăvârșită. Un loc tihnit, în care să îți tragi sufletul între serile incendiare din festival.

  • Piața „Roman Mușat” –  chiar în buricul târgului.

Are ca simbol statuia lui Roman I Mușat, întemeietorul orașului. E străjuită de clădirea Primăriei, Colegiul Național „Roman Vodă”, Casa de Cultură a Sindicatelor și câteva blocuri de 10 etaje. Are și un mic părculet, cu o fântănă arteziană și bănci, de jur împrejur, pe care poți poposi, să te bucuri de atmosferă. Tot aici găsești și cea mai bună cafea din oraș, care să te revigoreze dimineața.

  • Parcul Municipal Roman – la ieșirea din oraș, spre Iași, vis-a-vis de gară.

E unul dintre cele mai frumoase parcuri din țară, garantat. Are un lac mare în mijloc, pe care se fac plimbări cu hidrobicicleta, găzduiește multe specii de păsări și animale, are și loc de joacă pentru copii, și alei multe, să stai și tu pe tihnă cu iubita. 😉

  • Muzee: de Artă, de Istorie, de Științe Naturale, Muzeul Calistrat Hogaș.
  • Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova” – e fix lângă stadionul unde se desfășoară KULT Fest 4 și include: ștrandul (cu 1 bazin olimpic, 1 bazin pentru începători și 1 bazin pentru copii), o zonă de picnic, un restaurant și un club cu 3 terenuri de tenis, 4 piste de bowling și mese de billiard.

Prea tare, așa-i? Hai, că ne vedem prin Roman, la KULT Fest 4!

Spor și inspirație să ai!

distribuie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Abonează-te!

Abonează-te la newsletter pentru noutăți grozave și oferte. 

  • Abonează-te la newsletter

Selectează unul dintre distribuitorii oficiali Kult Fest